Wie ben ik?

Mijn naam is Susanne van der Schot-Rassaerts. Ik ben getrouwd en moeder van drie jongens. Sinds 2006 ben ik werkzaam als psycholoog en sinds 2009 als psycholoog in de eerste lijn (nu basis GGZ).

Na het afronden van mijn fysiotherapie-opleiding ben ik psychologie gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens mijn opleiding en stage als fysiotherapeut raakte ik steeds meer geboeid door de samenhang tussen fysieke en psychische klachten. Ik besloot psychologie te gaan studeren en vond dit zo’n leuke, inspirerende opleiding dat ik besloot niet verder te gaan als fysiotherapeut maar me verder te ontwikkelen als psycholoog.

In 2006 ben ik afgestudeerd als psycholoog in de richting Arbeid, Gezondheid en Organisatie en Klinische psychologie. Na verschillende werkplekken ben ik terecht gekomen in een eerstelijns psychologenpraktijk in Uden. De kortdurende, klachtgerichte behandelingen spraken me erg aan. Ondertussen heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van angst- en stemmingsklachten, trauma en werk gerelateerde problematiek  zoals stress- en burnoutklachten. Ook heb ik  verschillende cursussen en opleidingen gedaan en steeds meer gereedschap in mijn ‘behandelkist’ gekregen. Zo heb ik de basisopleiding EMDR afgerond en heb ik cursussen gevolgd op het gebied van diagnostiek en behandeling van volwassenen met AD(H)D, het omgaan met lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten en chronische pijn. Tot slot heb ik in 2014 de opleiding tot gezondheidszorg psycholoog afgerond.

Daarnaast is het multidisciplinair werken, o.a. met fysiotherapeuten, haptotherapeuten en diëtisten iets wat ik veel gedaan heb. De korte lijnen en het samen werken aan doelen van de cliënt vind ik erg leuk en van veel waarde voor cliënten.

Na 8 jaar gewerkt te hebben in de praktijk in Uden werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze kwam op mijn pad toen mij de mogelijkheid geboden werd me te vestigen in het  Paramedisch Centrum Oss. Het zelfstandig kunnen werken, maar in nauw contact met andere disciplines is voor mij een pre.

In mijn werk vind ik het erg belangrijk om vanuit een prettige, veilige behandelrelatie samen helder te krijgen welke klachten er spelen, hoe deze ontstaan zijn, welke deze in stand houden en wat de hulpvraag hierbij is. Om van daar uit tot een passend behandelplan te komen. Ik werk met name vanuit een cognitief gedragsmatig behandelkader. Dit betekent dat er veel aandacht is voor gedachten, gevoel en gedrag in relatie tot de klachten. Ook maak ik daarbij gebruik van interventies als EMDR en mindfulness en ondersteuning m.b.v. E-health.